Wednesday, March 16, 2011

lembab-lembik-lembu-lesu

banyak desas-desus yang mengatakan bahawasanya facebook nak tutup tepat jam 11 malam hari ini . sebab tu lahh slow semacam aje . ade pulak yang kate facebook lembab sebab jepun gempa bumi lah . ape lahh . macam-macam . tapi aku tak tahu lah mana yang betul kann .

kalau betul lahh facebook nak tutup pukul 11 malam . tadi aku bukak pukul 11.23 malam . still okay je . tak de pape masalah pun . aduyaii ~ bikin cuak saje lahh bebudak facebook ni . aku rase facebook macam dah bosan sangat . dah jadi macam myspace pulakk . ye lahh kann . dulu myspace bosan sebab orangorang lari ke facebook . ni facebook bosan sebab ape ? sebab twitter ke ? aku tengok dah ramai dah orang yang ade akaun twitter ni . aku pun ade twitter tapi aku tak reti nak guna lahh *kuno kann aku . dah lame lah kan aku tak bukak sampai aku lupe ape password dia . uhh damn ~ kalau dah satu persatu bosan dekat alam cyber ni . lepas ni aku nak bukak|main|serve ape pulakk . tak kan nak main game memanjang . mestilah bosan jugak kann ?

skype ? ym ? semua aku dah lupa password . sebab ape ? sebab dah lame tak bukak lahh . ouhh damn sekali lagi *kedua kali~ dulu ym popular gile lahh aku cakap . sampai aku sanggup tak makan sebab nak chitchat dengan orangorang yang aku tak kenal . memang popular gile lahh . sekali chat . nah hambik kau . 7-10 orang . tu belum lagi yang chatroom ~ tapi makin lame makin bosan . orangorang pun dah tak ramai nak online . skype ? aku jarang gile bukak . sebab membe2 aku tak ramai sangat yang ade skype . tu yang diam aje . so, aku decide tak nak bukak langsung ahh .

adakah mungkin facebook akan menjadi seperti yang diatas ? mesti korang tak nak kann . aku pun tak nak . facebook ni boleh kumpul kawan-kawan lama aku . dapat lah tahu perkembangan terbaru dorang . boleh la aku tahu jerawat dorang tumbuh kat mane ? ketinggian dorang makin naik ke makin turun ? kalau ade yang gaduh pun kite dapat detect tau . bagus tak ? ofcos lahh bagus kann .

yang tak bagus tuu . time - time solat kite meng-online-kan diri kite ni depan laptop . memang liat sangat lahh nak bangun ambik wudhuk then , solat . sebab ape ? sebab setan tu dah landing baik punye dekat mate . jari jemari . punggung *melekat je kat kerusi . macam-macam lahh . sampai abah aku dah tak tahu nak cakap ape dahh kalau tengok anak-anak dia dok menempek depan laptop dia ni .

apsal lahh aku merepek meraban banyak sangat malam ni . hmm . layan saje lahh . aku cuma nak cakap : "aku tunggu loading facebook macam nak pergi cari parking dekat MAHA last year . memang lembab , lembik , lembu , lesu . ohh damn ketiga kali~ tapi .. haaa ~ ade tapi tu . dengan ade nye  kesabaran yang tinggi dan membuak-buak aku tunggu jugak loading tu dengan penuh sabar dan berkeyakinan"

aku memang ikhlas memaki hamun facebook hari ini

2 comments:

natasha alya said...

haha , adakah berkenaan jerawat tu , kau memerli aku ?

anis said...

nampajnye bgitu lahh , hehee~