Thursday, November 17, 2011

Tagged. 11 things about me.

Thanks for the tag aynn.

Rules : 
▲ You must post these rules.

▲ Each person must post 11 things about themselves in their journal.

▲ Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new question for the people you tagged to answer.

▲ You have to choose 11 people to tag and link them on the post.

▲ Go to their page and tell them you have tagged him/her.

▲ No tag back! Remember that okayh?!

▲ No stuff in the tagging section about ''you are tagged if you are reading this'' You legitimately (a.k.a really, trust with all honesty) have tagged 11 peoples.

11 
Things about me !

1. Nama aku Nurhanis binti Mat Shom. Orang panggil anis je. Tak de nickname yang hot gila sampai orang susah nak sebut.

2. Umur baru 14 tahun. Tahun depan akan tua setahun dan akan mengambil PMR. Kira masih muda la kan. Hehehe.

3. Lahir pada tarikh 14 Julai 1997. Lahir dekat dalam rumah bawah kipas. *mama tak sempat nak pergi hospital. Hahaha. Aku anak jati Sabak Bernam.

4. Suka dengar lagu-lagu dari 6ixth Sense , Apit , Shila Amzah , Cody Simpson , Greyson Chance and many more.

5. Suka gila makan coklat cardbury black forest. Selalu beli yang besar gedabak. Pastu bawak gi sekolah makan satu kelas.

6. Hobi ? Suka tengok orang dengan cara dia berjalan , bercakap , berpakaian. Lepastu aku akan cakap ikut sedap tekak aku pasal orang tu. Kadang-kadang tu lebih kepada mengutuk . *puaka betul mulut aku.


7. Suka tengok cerita CSI and Castle sebab aku minat kes polis yang pasal bunuh-membunuh dan siasat-menyiasat. Suka tengok show memasak macam  Masterchef dengan Hell Kitchen sebab suka memasak tapi malas.

8. Tak suka dengan orang yang cakap tak serupa bikin. Paling menyampah dengan budak yang bajet-bajet tomboy. Bajet-bajet tough. Bajet-bajet kuat. Realitinya kau tu perempuan jugak.

9. Teringin nak ada fixie tapi mak aku tak kasi beli atas alasan tak de brek. Sangat sedih dan kecewa.

10. Ada seorang member yang sangat sporting gila walaupun umur tak sama. Dia senior aku tapi otak kami sama-sama tak betul.

11. Aku benci dengan orang yang tak puas hati dengan aku tapi cakap belakang-belakang. Lepastu kalau nampak aku nak usha sleck. Kau apahal ? Mata kau dah tak boleh nak pandang orang elok-elok ehh.

Now, question from Aynn 


♡  First Impression awak bila awak jumpa saya ?
= Aku rindu gila dekat kau. Kalau jumpa kau nak bagi big hug.


♡  Ada tak lagu yang serupa dengan kisah hidup awak ? Lagu apa tuu ?
=Lagu Spin-Mengusung rindu. Aku rasa ada orang yang tak hargai sayang aku dekat dia. 


♡  Favourite Colour ?
=Suka warna biru sebab biru tu macam cool je. 


♡ Awak rajinn tak update blog ?
=Sangat rajin update blog bila sakit hati. 


♡ Dalam banyak banyak tempat , awak teringin nak pergi mana ?
=Teringin sangat nak pergi Mekkah. Nak jejak kaki dekat Masjidil Haram. Nak tengok kaabah.


♡ Baskin Robbin / Tutti Frutti ?
=Tutti Frutti sebab itu je yang pernah try. Baskin Robbin tak pernah try lagi.


♡ Suka Greyson Chance tak  ? Kalau suka kenapa ? Kalau tak , kenapa ?
=Suka Greyson Chance tapi biasa-biasa je. Tak de lah obses sangat sampai nak letak gambar dia dalam dompet aku.


♡ 4 nama kawan awak yang awak paling sayang :)
=Banyak sebenarnya tapi the most; Nur Amira Roshada Salleh sebab selalu jadi kawan yang sanggup dengar aku bercerita. Nur Humairoh Hashim sebab selalu jadi kawan aku yang boleh buat aku gelak.
Siti Nur Adilla Ramli sebab selalu rela menjadi mangsa buli aku dikala aku sedang tension.
Megat Muhammad Helmi Ameer sebab jadi buddies dan adik aku yang paling sempoi. 

♡ First crush awak siapa ?
=Someone. Aku yang crush kan relationship tu.

♡ Awak pernah in a relationship tak ? Paling lama berapa tahun ?
=Pernah. Almost 6-8 months. Tak berapa ingat la.

♡ Finally . awak sayang saya tak ? hahaha menggedik sebentar XD
=Aku sayang gila kat kau. Kau kawan aku. Dulu selalu buli kau. Sekarang dah tak. Rindu ! 



Soalan dari aku pulak. :

  • Kau hidup untuk makan ke makan untuk hidup. Sebab ?
  • Kau suka dengar lagu apa. Sebab ?
  • Dominos dengan Pizza Hut mana lagi kau suka ?
  • Bowling dengan wayang mana lagi best. Kenapa ?
  • Kau ada twitter tak ? Bagi nama kau, aku nak follow.
  • Kalau kau suka kat seseorang tu. Apa kau buat ?
  • Antara maxis dengan celcom. Mana lagi jimat ?
  • Pashmina dengan shawl mana lagi senang pakai ?
  • Bagi 3 nama kawan yang kau paling sayang ?
  • Antara kakak , abang dengan adik. Mana satu yang paling kau sayang ?
  • Siapa yang paling istimewa dalam hati kau ? 

Dengan senang hati dan lapang dadanya nak tag :

No comments: