Tuesday, February 7, 2012

Tolong Jangan Ingkar Janji



Kau selalu bagi harapan dekat aku. Selalu sangat. Lepastu harapan tinggal harapan. Kau selalu janji dengan aku. Janji yang macam macam. Lepastu kau lupa dengan janji kau tu. You make a promise the you break it. It looks normal but for me it hurt. Sekarang kau buat aku. Tengok la lepas ni mungkin kau pulak yang kena.

Kalau tak boleh janji tu jangan la janji. Tolong sangat sangat dan sangat. Tolong jangan berjanji. Nanti orang yang kau janjikan tu berharap. Berharap sangat. If you want make a promise make sure kau akan buat janji tu. Jangan sembang aje kencang. Elok elok orang percaya kau. Lepasni dia dah tak nak percaya kau sebab apa ? Sebab kau dah ingkar dengan janji kau tu.

Ingkar janji ni lebih kurang dengan menipu tau tak. Kita dah buat janji then kita tak buat pon janji tu. Kan sama aje dengan menipu. Sekali orang tu dah tipu aku, sampai bila bila aku tak akan percaya dekat orang tu lagi. Kalau dah berjanji tu tolong tunaikan. Bagi aku, orang yang tunaikan janji dia tu. Dia seorang yang jujur. 


A promise means everything but once it is broken sorry is nothing

No comments: