Thursday, December 20, 2012

19 Dec. Just a date.

Assalamualaikum w.b.t ('',)

Hai Semua Orang.Semalam 19 Disember 2012.  Just a date. Nothing special. Singapore vs Thai. Bosan. Harimau Malaya tak beraksi. 19 Disember 2012 keputusan PMR keluar. Nothing special jugak. Just a results.

Nak tahu results aku tak? *cari results dalam beg*
Jeng jeng jeng . . . . . ..  .. .

Alhamdulillah. 6A 3B. Kemahiran Hidup Bersepadu kantoi. Science kantoi. Bahasa Arab Komunikasi kantoi. What a sad life. Bukan tak bersyukur. Cuma terkilan Bahasa Arab tak dapat A. Aku target Bahasa Arab aku A kot. Subjek tu subjek favourite aku pulak tu. The most important thing is AKU DAH JANJI DENGAN USTAZAH NAK BAGI A UNTUK SUBJEK DIA tapi aku dah kecewakan dia. Sedih kot. Science kantoi tak apa. Aku tak kisah memang science aku selalunya cukup cukup makan je. KHB aku kantoi pon aku rilek je. Dah la keluar dewan awal. Study pon macam malas malas je and the worst is selalu mengumpat cikgu subjek tu. So that's all is my fault. Tu lah makan dia. So budak budak 98 jangan jadi macam aku. Stop nagging about Mama Leja okay. Dia okay je sebenarnya asal korang tak buat hal.

Setelah aku selidik dan kaji mengapa results aku sebegini dan akhirnya aku telah menemukan jawapannya. Sebab sebab kenapa dapat B:

  • Facebook
  • Twitter
  • Blogger
So, inilah sebabnya. Sibuk sangat kan dengan natang natang ni ini lah makannya. Results serong je tak straight. Hahaha.

Nak cerita sikit masa ambil keputusan semalam. Aku pergi sensorang je naik motor. Cool kan aku? Hahaha. Keluar rumah pukul 11 pagi. Lambat kan? Kan aku dah kata aku ni cool orangnya. Kuikuikuikui. Rempit naik motor dengan kadar 40 ke 60 km/j. Tak laju ? Nak buat apa laju laju aku ni kan berhati hati orangnya. Dah kenapa entri kali ni banyak aku bangga diri ni weh. Meroyan agaknya. Ah tak apa. Biarkan.

Sampai sekolah park motor. Masih cool. Langkah ke dewan masih cool. Duduk depan cikgu masih cool. 

Cikgu : Anisss...
Aku : Rumah jauh cikgu tu datang lambat.
Cikgu : Jauh la sangat. Target berapa ni?
Aku : Tak target pon kang tak kena frust.
Cikgu : *cari slip* Ada A. 
Aku : *senyum*
Cikgu : Ada B.
Aku : Tak straight la ni *dalam hati*
Cikgu : Tak ada C.
Aku : Alhamdulillah.   

Cikgu bagi slip terus menggigil. Wakakakakaakakak. Bajet cool sangat kan. Kan dah menggigil. Tu makannya. Lepak sekolah lama lama sikit. Jumpa kawan kawan. Buat kecoh sikit. 

Call abah. Aku gelak gelak je mula mula tu. Abah nangis tetiba. Ni yang lemah ni dengar abah nangis. I'm crying too. Hahaha.

Call mama. Aku gelak. Mama gelak. Gelak gelak je.

Jumpa kawan. Gelak jugak. Jumpa jiran pon gelak. Tu namanya baru cool. Hohoho.

Dear friends. Whatever is, our results still the best and awesome. Don't feel depressed and too down. Allah give us something that we can proud of it. Allah knows better. Just accept the facts and trying the best for SPM. SPM is everything. PMR just the first step to move on. For those who got straight A's, Congrats !

 Aku bersyukur. Aku redha. InsyaAllah.

Nantikan entri untuk 98's. Aku nak takutkan dorang. Hihihi.





No comments: