Thursday, January 24, 2013

Crush.

Assalamualaikum w.b.t ('',)

Bukak youtube layan lagu Lamunan Terhenti by Aris Ariwatan.

Lagu jiwang? Hmm, aku bukan jiwang cuma minat untuk layan layan lagu yang macamtu. Lagu dulu dulu tu best apa. Okay je bila dengar.  Kalau karoks pon bawak lagu jiwang kan tak ada nya tetiba nak bawak lagu patriotik. Kesengalan apakah itu.

Intro macam entah apa apa entah. Biarkan. Aku tak ada idea sebenarnya ni tapi tetap nak up satu entri untuk hari ini.

Tittle untuk entri kali ni Crush. Hmm, jadah apa aku buat entri ni woi.

What is CRUSH?
Crush is about someone.

Why do they call it a CRUSH? 
Because that how your feel when they don't feel the same way in return.

Kalau kau suka dia. Dia suka kau. Tu bukan crush namanya. Ngek. Fenomena yang agak trending di kalangan remaja sekarang ialah crush. Hampir setiap hari aku akan dengar dan nampak word tu. Hari hari ada kat TL oi. Standard la budak budaak zaman sekarang ni nak ber-crush-crush bagai. Aku pon ada fenfeling nak ber-crush jugak cuma tak berapa nak kronik. Kalau kronik tu masa aku meroyan la tu.

Biasanya. Hmmm hmm hmm. Biasanya lah kan crush ni la yang buat tidur tak lena. Makan tak kenyang. Mandi tak basah and blablabla. Konon nya la kan. Padahal biasa je. Biasanya orang yang ada crush ni dia suka pandang crush dia. Dia suka tengok crush dia. Dia suka crush dia senyum. Senang cerita apa crush dia buat dia suka tengok la.

When you have a crush on someone, you notice every single detail about them, no matter how small and when they do something for you, you feel so touched, no matter how simple it was. Sometimes tu, orang tu just senyum or pandang je kot. Tapi dah nama pon crush kan mesti la rasa tahap ke-teruja-an tu sangat melampau. Seharian la seronok riang ria raya bergelak ketawa gumbira sampai lenguh otot muka senyum sebab happy sangat.

Aku pernah terbaca something ni. Based on psychologic study, a crush only lasts for a maximum of 4 months. If it exceeds, then you are already in love. 

Dah kenapa aku fenfeeling macam tengah angau bangau sangau kemain ni. Aku up entri ni sesuka je kot.

Selingan. Ok bye.


No comments: