Thursday, March 28, 2013

Kidzania and a lilttle story.

Assalamualaikum w.b.t ('',)

*sedang mengantuk tapi gagahkan juga demi satu entri*

Baru entri ketiga sepanjang cuti ni. Hmm, nampak sangat aku malas. Malas sangat nak on netbook. Netbook di anak tirikan tatkala geleksi teb dan S3 berada di rumah di kala cuti sekolah ini. Kesian netbook *usap usap netbook* Nothing special nor interesting here. Just a leisure story k.

Selasa lepas aku telah menjejakkan kaki ke Kidzania KeyEll(padahal damansara je kot). Memang tak plan nak ke sana tapi mak long kata "Kau pergi ye Anis jaga budak dua orang ni, tiket mak long bayar" Dengan serta merta aku mengangguk dan berkata "haa, ye ye Anis pergi". Orang nak belanja tu rugi kalau tolak. Phewwwww.

Gambar dari simpati Incik Google.

Aku pergi bertiga. Aku dengan lagi dua orang budak lelaki yang masih belum mumayiz lagi. Nak kata saudara pon boleh gak la. Bau bau bacang gitu *kunyah kacang* Bagi aku kidzania ni best tapi... Ada tapi nya. Best kalau kau budak kecik. Umur 13 tahun ke bawah or something. Bagi aku seronok tu seronok tapi quite bored la. Mostly yang ada dekat sana memang pendedahan untuk kanak kanak. Study and learn about ambition. There are surgeon, pilot, police, lawyer and many more. Yang tak bestnya bila pergi cuti sekolah. Orang ramai sangat. Nak que untuk satu game tu kemain lama. Makan masa tau *tetiba lapar* Dalam kidzania makanan sangat sangat sangat dan memang mahal. Better bawak skyjuice dgn makanan sendiri sorok dalam beg. Dia tak check beg pon. Aku tak sempat main semua pon bawak budak dua orang tu memang menyakitkan hati aku. Dorang ni malas que tahap kesabaran tu tak ada. Hampeh betei --' 

I jadi surgeon youalllllssssss. Kemain tau. Ada snap gambar lagi. Burn 20 hengget duit mak long gua. Hihihi. Mak long gua pemurah. Harap bertambah rezeki dan murah rezeki. Aminnn *tadah tangan* Dan dan la haritu mak aku dapat voucher untuk ke kidzania. Pehhh, macam boleh pergi lagi ni. Kalau datang lagi ni aku nak merasa jadi pilot pulak. Kemain aku ni tadi kata bored la apa la. Overall, kidzania memang best pon. Lagi lagi kalau engkorang ni kanak kanak memang best. Boleh enjoy sambil learning. Bagus tau kidzania ni. 

With Le' Kiddo. Adam and Asyraf.


Cuti ni nampaknya duduk rumah je. Abah dengan mama busy kursus. Erghhh --' Redhooooo je la. Free ticket ke Legoland pon tak terpergi. Kidzania ni apa entah lagi. Bila la parents nak free ni? *check calendar* Cuti kali ni serius aku malas. Kerjanya asyik online twitter je. Mohon abah rotan aku sekali *tadah tangan ready untuk kena rotan* 

--------------

Sedikit selingan.

Benda yang lepas biarkan lepas bak kata mat/minah saleh Let bygones be bygones. Tak payah nak ungkit sangat la benda yang dah lepas tu. Kalau nak ungkit tu kasi settle masalah dan tak menyakitkan hati orang tu boleh tahan lagi. Kira okay la tu. Ni tak, dah la meng-ungkit lepastu macam nak cari gaduh pulak. Please, mind your words okay. Aku panas hati bila orang kacau, marah-marah, sentap-menyentap dekat budak budak aku a.k.a teammates aku. Aku paling tak suka orang buat macamtu dekat budak budak aku. Your harsh words hurt me. Even kau cakap dekat budak budak aku, aku yang captain ni haa kemain terasa nya tau. Bak kata pepatah cubit peha kiri, peha kanan terasa weh. So, please keep your harsh words okay. Kita kan orang melayu, budi bahasa budaya kita meh. Tak suka atau tak berkenan boleh slowtalk. Cakap elok elok. Jangan menyentap. Aku pantang sangat orang menyentap dengan budak budak aku. Kalau nak marah budak budak aku pon tak boleh. Aku je yang boleh marah dorang, orang lain NO. Hehehe. 





No comments: