Friday, June 28, 2013

Frust sikit.

Assalamualaikum w.b.t ('',)

Kita balik rumah la. Ni bukan fly atau pon balik mengada k. Ni balik wajib. Wajib k wajib.

Harini ada tandatangan report card. Ouchhh. Hurt. Hahaha. Result tak membanggakan. Sumpah syahdu. Yang gagal nya. Yang takat lulus nye. Yang paras paras pinggang nye je lagi. Macam macam la. Menyakitkan. Seriously.

Kena bebel sesikit dengan mama tu biasa. Aku dah cakap dari harittu lagi aku ada subjek yang gagal. At least mama tahu dan tak terkejut bagai nak rak masa nak tanda tangan. Aku dah start kena bebel dari aku balik bile entah. Dah lama gak lerr. Nasib la pesen bebel mama ni berepisod episod. Dia tak shoot aku sekali. Kalau tak mau nanah telinga ni. Boleh tahan lagi. Abah je tak bukak mulut lagi. Seriau gak kalau dia bukak mulut. Mau nye aku sentap lapanpulohnam saat nanti.

Bagi aku setakat dengar bebel tu tak jadi kudis pon tapi rasa sebersalah dengan diri sendiri tu lagi tinggi. Diri sendiri yang belajar diri sendiri yang study bagai nak gila tapi result cenggini je. Sumpah frust la woi. Kecewa tahap unta nak bertelurkan anak ayam. Ehh? Merepek dah aku ni. Lepasni kena pulun habis habis. Jangan hairan kalau tahun depan aku tak join apa apa sport. Dengan perangai malas nak belajar aku ni membuatkan peluang aku untuk berjimba jimba dan beronok ronok sangat la tipis.

Tak cukup dengan mama, yang dia tu pon nak bebel jugak dekat telinga aku ni. Banyak cakap betul. Cakap tu cakap ni. Kena rajin la ape la. Okay. Sumpah dia kuat bebel sekarang. Mane entah dia belajar. Selalunya dia bebel ye ye gila, aku dengar camtu je la. Masuk telinga kanan keluar telinga kanan kiri. Bagai menuang air ke daun keladi. Wkwkwk. Sorry eh wak. Malas nak dengar. Hikhikhik.



No comments: