Sunday, June 2, 2013

Kemaman, Terengganu.

Assalamaualaikum wbt ('',)

Earphone in. Choose a song. Shine your way by Owl City. One of my favourite songs.

Entri holiday. Malas nak taip panjang panjang. Malas kot. Takdo idea pon ye jugak ni. So, here the story. Khamis, Jumaat dan Sabtu aku telah menghadirkan dan menyemakkan diri ke Kemaman, Terengganu. Pantai Timur boh. Feeling awkward actually sebab lidah bukan lidah pantai timur. Pergi dengan berkonvoi kan dua alphard dan satu myvi. Pergi dengan family kedua. Bukan family sendiri. So, trip kali ni lain macam. Tu je la. Wakakaka.

Check  in di  Awana Kijal Golf, Beach & Spa Resort Kemaman, Terengganu, Malaysia.  Muka aku oily habis. Pfftttt -.-

Masih di lobby. Tunggu key.

In front of the mirror.

Perbezaan warna kulit disitu. Benci ahh kalau snap gambar dengan dia ni -,-

Muka excited habis main chess gergasi.

Swimming pool.

Dalam swimming pool ni gila best aku kata. Dah la besar. Puas. Kitorang siap main bola baling air lagi. Penat lain macam tapi tak berpeluh. Sounds good kan? Hek hek hek. Kena buli. Kena dajal. Kena benam kepala dalam air. Kena tarik kaki. Kena lipat badan dengan mak long. Semua aku rasa. Aku suka swim. Gila heaven kau dapat swim berejam jam. Puas. Tapi kali ni punya swim aku rasa teruk sikit la. Pancit habis. Baru swim sikit dah lelah. Semput ahh konon. Cisss sangat. Stamina aku dah takdo ni maknanya. Makan je kuat. Ciskek!

Selfcam make we crazy.

Fasyeeha. Orang kata muka dia ni macam aku. Erk?

With the gorgeous one, Ayie.

Ajet ajet candid.

Yang muka super annoying tu muka aku ahh tu. Jerk habis.

Terbang sikit pon jadi la.

Mandi pantai. One word. Masin. 

Le' family. Incomplete. Ramai tak ada.

Budak tu Aman. Muka aku ada ibu ibu sikit tak? Wkwkwkwk.

 
Bola baling pantai. Sumpah penat. Penat makan pasir. Asyik tergolek je. 

Aku ni dah kenapa suka buat muka pelik pelik?

Line up for the telematch.

Masa pakai baju baju hijau ni masa petang untuk sukaneka. Haru gila weh. Ada beberapa games. Game pertama balloon war. Main baling belon yang ada air. Elok elok kering terus jadi basah. Lepastu main ikat kaki dengan partner. Jatuh terduduk dibuatnya atas pasir tu. Jalan tutup mata. Gelap je pemandangan. Ada dua team. Aku rasa team aku banyak main tipu. Maklong mastermind penipu besar. Hahaha. 

Jalan gi Ganu jauh jauh ni tak beli ole ole pon. Keychain kejadah tu mana beli. Serius. Beli makanan je pastu terus ngap direct masuk perut. Banyak berhenti beli satah je. Jalan dengan dorang ni senak perut. Duduk dalam alphard tu sebelah mak buyung aka ibu mengandung. Lagi tak jadi apa. Dia makan aku makan. Dia pegang makanan aku buka mulut dia suap. Apa yang tak habis transfer mulut aku. Gila betul. 

Penat balik dari Ganu dah habis. Aku nak ajak abah dengan mama jalan jalan lagi. Tak puas lagi kot tapi abah mama dah start kerja. Wuuuu :'( Sebenarnya, aku rasa bersalah dengan kengkawan sebab tak belikan pape tok dorang. Especially my Boo. Kang touching dah satu hal aku nak pujuk dia.  

Overall, aku rasa enjoy makan je kot. Awon support terbesar untuk makanan. Pak lang support bilik hotel. Atok orang paling pasif aku rasa. Hehehe.

Ajet ajet nak bukak addmath malamni. Bye.






















No comments: