Friday, November 15, 2013

Bila aku mula menaip..

Assalamualaikum W.b.t ('',)

Lega. One word.

Dah habis SMA. Tak target tinggi weh. Sumpah tak rasa budak exam. Rasa macam tengah ujian prestasi je. Aku memang gini. Kadang kadang suka berkelakuan bangang. Bukan kadang kadang tapi macam selalu. Okay bagi aku, let bygone be bygone. Jangan ungkit. Jangan open sikit pon hikayat SMA ini. Aku tak suka. Hahaha.

The school holiday begins.....

Hmm. Homework bahasa melayu. Okay, ini favourite. Buat la karangan sampai jurai jurai ketas kajang tu. Addmath? Hey love, please be nice addmath. Aku nak bercinta dengan kau ni. Nak suka kau ni. Mohon kau suka aku balik. Wkwkwk.

Cuti sekolah dah start. Makin lagho la aku. Heh. Nak pulun novel habis habisan. Almost half a year tahan nafsu nak baca novel novel ni. Sabar je la. Cuti sekolah ini moga kesedaran dan keinsafan selalu datang. Moga aku tak abai mathurat yg comel tu. Hai mathurat, jangan la nyorok nyorok. Nanti kita tak baca awak. Hehehe.

Hai bumi dan isi sekalian nya.
Aku Anis. Nak belajar jadi kuat. Hati tolong terus kuat dan tabah. Dah banyak sangat menangis tahun ni. Tolong ah jadi strong dan tough sikit. Shrek dan hulk menjadi inspirasi untuk terus kuat. Air mata tolong jangan keluar lagi. Membazir tahu. Aku nak jadi hati kering. Biar kering kontang. Biar. Nak kuat boleh hidup sensorang. Boleh survive. Boleh move on. Orang buat aku macam macam aku terima. Aku redha je tapi tu la hati kena kuat.

*cakap dengan diri sendiri*

"Kau Anis tough sikit macam konkrit tu. Hati kering. Hati batu. Biar kan orang buat macam macam. Kau terima je la. Hidup sorang pon kau boleh move on. Even kena campak dekat somewhere yang tak pernah kena campak. Kau tetap boleh bernafas guna hidung. Orang tak suka kau takpe. Ada lagi certain certain orang yang sayang kau. Be tough. Tu je"

Semoga bumi kekal bukat. Langit kekal biru. Bintang terus berkelipan. Tanah tetap kukuh dan untuh. Dan aku, senyum dan ketawa macam selalu.

Senyum.

Allah, terima kasih sebab hari hari dengar doa aku. Hari hari dengar cerita aku.
Kawan kawan, jangan dah susah baru reti nak cari aku.
Oh lupa, awak, thanks selalu ada dengan orang.

Semua. Ya, semua sekali. Aku sayang dengan sepenuh hati.

Hey world, just please be nice to me. Hope.

No comments: