Wednesday, November 20, 2013

Responsibility.

Assalamualaikum w.b.t ('',)

Hai kanak kanak yang sedang menikmati holiday. Enjoy nampak. Takpe. Takpe. Ikut suka kau la. Patut nya awal awal cuti aku dah kena menghadap kelas addmath. Akan tetapi, aku datang kelas macam tak lambat tapi dah takdir kan. Kelas penuh. Makanya, aku balik ke rumah berbekalkan borang semata. What a sad life. I dah semangat tau uooolsss nak belajar addmath. I ni dah la asyik gagal je. Wkwkwk.

Bukak Youtube. Perang dah tamat by Malique ft Rabbani.

Setakat ni rutin harian belum membosankan. Dah berapa hari ni kerja asyik menghadap novel je. Ouh homework, maaf. Terlupa la pasal awak. Eh tak tak. Saja buat buat lupa. Hehehe.

Haritu bukak group Nadwah. I miss all about Nadwah. Rindu sangat. Apis, ni la balasan gamaknya mulut dulu asyik cakap tak nak pergi je. Kan dah mendapat tak pergi. Nadwah peringkat kebangsaan awesome tahu. Ruginya. Sat nak nanes. *nanes leleh leleh air mata*.

Okay. Cerita dia sekarang aku terbaca satu post dari admin group tu pasal tanggungjawab.

Tahniah kepada semua yang memegang kepemimipinan sekolah masing-masing
Jaga amanah Allah 
Allah bagi amanah kepada kita ada 2 sebab :
1 . kita layak
2 . Allah nak uji
Apapapun semua daripada Allah 
Move in Jemaah is important 

Aku baca. Aku menung jap. Tanggungjawab ni amanah. Mula mula aku dapat apa yang aku ada sekarang. Memang aku senyum tapi hati aku menangis. Serious talk. Berkumpul dengan kepimpinan asrama tahun 2014. Again and again I cried. Tahu tak, tetiba rasa amanah tu berat. Berat amat sangat. 

Dulu sekolah rendah aku pengawas sekolah. Bawah ketua pengawas. Tapi masa tu most of kerja pengawas cikgu yg banyak buat. We as prefect just tengok budak masa rehat dgn perhimpunan je. Tak pernah rasa ada tanggungjawab pon. Ini aku. Sekolah rendah lagi budak tu pengawas femes la engko. Pastu muka engko je la dok mencapap masuk semua event dgn pertandingan. Kahkahkah.

Rindu sekolah rendah sangat sangat.

Bila akhir form4 ni nak masuk form5 tiba tiba rasa lain macam. Pegang jawatan pengawas yang aku pegang dari form2 dulu tu pon aku goyang. Tiba tiba rasa amanah yang sangat sangat. Aku sendiri budak problem. Hal hal kecik tu biasa dah buat. Handphone dengan maggie tak pernah lekang dekat locker tu. Fly tiap tiap minggu. Haaa, nak cerita apa lagi?

Aku admit gila rasa tak layak. Hmmmm. Pehal la aku dapat ni. Tapi ada orang cakap dengan aku ni "Jangan anggap tu semua beban. Senyum je." Orang tu, penguat. Sweet talker betei. Bila check interactions dengan Kak Cnad dia banyak advise senanye. Aku telan je semua tu tapi nak laksanakan aku tak reti. Sumpah. Aku noob.

Sembang dengan ex-schoolmates. Slissian. Mira, kau true friends ahh. Aku rasa macam I need you more. Hahaha. Dengar cerita aku kejadah semua. Jap, ikhlas dari hati, aku sayang kau. *tutup muka* Malu pulak ngaku cenggini. Thanks for all support and advise. InsyaAllah, panjang  umur murah rezeki kita kawan dunia akhirat. Biiznillah.

Benda yang aku nak point kat sini. Bila dapat jawatan. Kita pegang satu tanggungjawab. Pastu kena amanah. 

Aku?

Senyum.

Aku tetap aku. Tolong jangan condemn aku.


No comments: