Friday, July 25, 2014

Thanks.

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum wbt ('',)

On my 17th birthday.

Aku tak sangka masih ada lagi yang sudi jumpa aku "anis, hepi bufday" Aduhhhh. Sangat terharu okay. Tahun last sekolah. Tahun ni je la kot ramai nak wish. Tahun depan belum tentu hidup lagi. Ulangtahun ni makin dekat nak mati dah. Allahu.

Kawan kawan semua sangat manis. Since malam semalam lagi. Adel is my first wish-er. Thanks Adel sudi call dari asrama hang guna public. Then Abu. You guys ni ada chemistry bersama ke apa. Abu never fail to make me smile. How i miss this two crazy insane people. Aku ni memang jenis tidur awal nak mampuih. Pukul sebelas aku dah tidur dah. Around 12 Syai call. She's really really make me cry. Arggghhh...

"Anis.... Nangis ehhh?"
"Otak kau, aku baru bangun tidur ni"
"Happy birthday... Blablabla... Belajar elok elok. Jumpa kat u nanti. Blablabla. Be tough"

Okay yang ni nangis. Syai ni bangang kadang kadang. Kau apahal sweet sangat ni? Aku lemah betei la orang cakap manis bergula bak hang ni. Dear Syai, thanks for always there. Me love you okay.

Boo bagi whatsapp panjang berjela. Aku tak larat nak reply di tengah malam yg buta dikala aku mamai. Kang lain pulak aku taip. Manjang typo. For my dear Boo. Billion million trillion thanks. Hadiah dan kad yg super duper big and kawai. Im appreciate it. Aku tak tahu nak cakap apa. Sebab kau selalu ada dengan aku. Thanks bebanyak.

Masuk kelas. Duduk. Joe nyanyi lagu hepy bufday sebaris je. Lawak je. "Allah selamatkan anis matshom...." "joe, sambung aaaa lagi" "taknak aaa. Aku tak reti nyanyi" Hahahahahaa. KU aku wish live dari tepi pintu. Padahal diri sendiri ni mintak nak wish. Hahaha. Patutnya aku record bebudak ni wish aku sebab tahun depan dah takde dah. Tweets dari Amirul Syafiq. Banyak aaaa buat aku sedar aku ni dah nak habis sekolah. Hahaha.

Petang whatsapp Haiqell pon syahdu gak. Ni lagi sorang kawan. Thanks bro for everything. Since we're 5 years old until now. Terima kasih dari taman pertama sampai taman berjaya. Kau selalu ada bila aku meroyan ajak makan kepci. But, that was 2-3 years ago. Rindu hang, qila, umi, adel. Dear haiqell, pls promise me to be my friend till the end of my life okay?

Keding tak pernah tak utk wish birthday aku sejak kenal beberapa tahun yg lalu. Padahal aku suka lupa birthday dia. Hahaha. Thanks bro. Kau still hutang aku roti canai di pagi hari okay.

All my friends are just too sweet like candy tapi aku tahu sweet dorang ni tak lama sebab coklat pon ada expired date kan. So no wonder. Thanks for all those sweet text. Sticky notes. Wishes and so on. I never expect i will cry as much as this on my birthday. Thanks Allah because gave me super duper awesome amazing people in my life. They such a wonderful person in my life.

Manusia manusia terbesar yang selalu ada di sisi hari hari. Boo, fida, syai, mayok, shada, asilah and so on. You guys are my girlfriends. My super duper wonderful girlfriends. Untuk kawan kawan yg banyak ckp "be tough and stay strong" kat aku. Thanks. Aku memang tough dah. Sado pon ye. Hikhikhik.

Boo, thanks sebab terlampau prihatin dekat aku. Million loves for you boo.
Syai, thanks sebab duduk sebelah, then ask me what happen until my last tears.
Fida, sticky notes kau senanye buat aku tough balik, maybe la. Fida is the one yg aku akan pandang bila aku rasa dah malas nak buat apa apa.

Minggu paling rasa down. Paling rasa give up. But my friends still there. You guys never fail to make me smile. You guys never fail to make me laugh. Thank you.

No comments: