Saturday, August 23, 2014

Dak dak pengawas.

Assalamualaikum wbt ('',)

Earphon in. Akim // Mewangi.

Jadikan malam ku lebih indah, jadikan siang ku lebih terang - tang favourite

22 Ogos 2014. Majlis wida' pengawas 2014. Too early, tapi ni je masa yg ada. Akan datang mungkin busy. Tak sempat dah. My dear prefects 2014. Thanks a lot. Yang betul betul selalu ada sebelah aku. Aku tahu siapa. Yang betul betul tahu lelah penatnya tergolek terbongkang. Aku tahu siapa.

Untuk kepimpinan tahun depan. Tolong lebih kuat dan sado. Istiqamah okay? Lawan kepimpinan kitorang. Korang boleh. Kena benci tu biasa. Normal sangat. Kena kutuk belakang lagi la mungkin. Buat derk je. Amanah tu berat kot. Just stick on your place ok. Cikgu cikgu disiplin sangat sangat helpful. Rasa down cari ustazah Mas. Rasa nak give up cari ustaz Hussin. Rasa nak makan kau pau je sesape. Depa semua murah hati. Hikhikhik.

Dak dak pengawas. Muka tak pemimpin langsung. Hahaha. Kitorang bukan siapa kitorang sekarang waktu dulu. Time flies so fast. People change. Same goes to us. Yang wanted pon ada ni. Apa ada hal. Dah Allah yang pilih. Cikgu tu kan wasilah. Tak gitu?

Gambar teramat la banyak. Engkorang ni segak segak sangat pehal?

Yg datang awal.

Boleh kategori kan manusia paling busy la ni.

Abang abang form5 yg susah sgt nak jadi MC. 

They never fail to make me smile.

Simbolik peralihan jawatan. Part paling bahagia buat Paan sbb dia rasa beban dah takde. Tah pape tah.

Semua kena sopan tp dah kenapa KU tu macam tu?

Freestyle satu kali.

Freestyle dua kali.

Yang duduk sekali barisan MT. Tak tau nak cakap cemana aku happy ada korang.

Ayet kata "peace tutup hidung" Fine ayet fine. Depa tgh bahan aku semua ni. Aku tetap sayang engkorang.

Paling rasa style. Yb Yb sangat dah dorang ni.

Penguat bila rasa aku dah give up. Malas nok hareyy. Ustazah Mas selalu ada bila aku cari dia kat SUP. Selalu ada utk bg nasihat. Ayat ayat yg deep yang boleh buat kau fikir balik bangun dan terus berdiri. Apa apa pon niat kerana Allah Taala. Fida, PKU II saya. You are just too nice. Terima kasih. Busy sama sama. Aku berani sebab aku ada kau. Aku tahu kau akan selalu ada. Fatima, Boo saya. You are just too sweet. Thanks for everything. Yang selalu buat aku nangis bila bercerita. Benci tau nangis depan kau ni. Aku tak kan lupa jatuh bangun kita. Awal awal jd exco dulu. Korang berdua yg sanggup berdiri sama tinggi duduk sama rendah dgn aku. Tidur lewat malam pikir memacam. Kenangan.


Farhan Hamid. Ketua umum aku. Too many things kalau nak describe pasal kau. You such a great and awesome leader. Budak budak tak salah pilih kau. Sebab orang tahu once kau dah buat kerja kau tak akan stop sampai siap. Dari form2 jadi pengawas. Kau manusia paling busy. Can you stop being busy? Rehat aaa woi. Aku yang stress dengan kau. Terima kasih sbb selalu sama sama bila buat kerja. Padahal kuat bahan orang. Ciskek! Paan, hutang chicken chop jangan lupa. Aku tak kan kuat kalau takde fida dengan paan. Bila rasa dah tak nak buat pape aku pandang dua orang ni. Korang inspirasi aku. Tolong bangga eh. Hehehe.

Empat tahun jd pengawas, tahun ni paling best. Rasa macam cikgu suppot sangat. Cikgu disiplin best baq angg tahun ni. Masa aku form4 lagi aaa rasa useless gila pakai baju kuning. Tahun ni lain. Sangat. Reformasi maybe. Misi tahun ni kot. Terima kasih semua. All the best untuk yg periksa besar. 

"Ustazah nak yg naik pentas pengawas pengawas. Tiga kawan baik ni Anis, Fida, Tyma." - Ustazah Mas. *tears drop*

Aku nak yang naik pentas semua kawan kawan aku. MT paan izaz fida adib sam. Manusia manusia power.

Majlis widaa' untuk tahun ni. Kita juga pasti widaa' cuma tak tahu bila. Satu hari tu pasti. Tu kan janji Allah. Jangan sedih okay. Senyum.














No comments: