Friday, August 8, 2014

Think

Assalamualaikum wbt ('',)

School after a week of holiday such a suck like a jerk. Blerggghhh -..-

Baru seminggu sekolah dah macam nak terbalik dunia ni. Dah kenapa? Azab nya rasa. Memang tak kena dekat batang hidung sendiri but my batch. My friends. This what we call cubit peha kiri peha kanan terasa tapi kalau kau cubit aku memang tapak kaki makan dia. Pedih nya dengar benda benda nonsense ni. Ridiculous to the max la.

Kita memang ramai kawan. Yang acah acah ukhuwah fi sabilillah, ukhuwah till janah, best friend poreber until die, long lasting friendship dan segala macam hazabedah punya sweet quotes of friendship. In fact, kawan yg kita sayang, yg kita rasa kawan dunia akhirat, yg kita rasa lu always there for me bro ni la yang paling sampah. Aku ulang SAMPAH!

Aku bukan tak ada kawan. Aku bukan tak sayang kawan. Aku ni manusia paling susah nak lekat untuk buat kawan baru dan cerita luar dalam. For me, yang ada sekarang tu la kalau boleh aku nak stick. Tak nak tolak tambah dah. Kalau boleh la. Aku lagi sangat menyayangi kawan kawan sekolah rendah even jarang sangat jumpa dan berkomunikasi. Sebab dorang adalah insan insan yang aku jumpa dulu masa tengah berhingus dulu.

Orang kata aku selfish pon aku dulikpe. Kau tak bayar beras aku la gila. Sakit perit pedih rabak rasanya bila kita trust somebody tu sangat sangat once problems happen pap sepantas kilat ukhuwah is nothing. Macam tu je nak break kan ukhuwah dengan kawan kawan. Fikir dulu please. Memang kawan kita buat salah. Pls tegur cara baik bukan nak menjatuhkan atau mengaibkan. We grown up enough. Use a brain to make a decision.

For my lovely EOB97 please stay strong. Whatever happens we have to be united. Kita dah tak lama nak sama sama. Tolong hargai masa yang tinggal ni. Bila dah besar baru nak throwback tak guna dah. Sakit telinga dengar memacam ni. I love EOB97 too much. Tolong la sayang diri memasing. Exam nak dekat dah. Pls istiqamah. Fikir. Buat benda betul. Ramai lagi orang yang kita sayang nak kita berjaya.

Dalam kamus hidup aku tak ada istilah benci. Aku tak akan benci orang. Sekali kau dah pernah jadi kawan aku kau kawan aku sampai bila bila. Sekali aku dah sayang sampai bila bila aku tetap nak sayang. Sebab mama abah aku tak ajar benci orang.

No comments: