Monday, December 8, 2014

#AnisMSVacay

Assalamualaikum wbt

#Np Aziz Harun - Senyum

Bulan Disember. Bulan travel. Bermula la hikayat seorang Nurhanis bersama adik adiknya serta backpack dan luggage.

5,6,7 Disember 2014.
Sabak Bernam - Alor Setar - Pulau Langkawi - Alor Setar - Padang Besar - Sabak Bernam.

Such a long journey.

Short vacation. Abah kerja. Kitorang pekerja kelas bawahan ikut abah. Job dia buat goodies untuk 50 orang staff.

Puas hati aaa kan kalau dapat goodies penuh satu beg macam ni.


Adik aku memang suka flip. Aku menuntut dengan dia sampai sekarang tak power.


Sabtu 6 Disember.

Pukul enam pagi abah aku dah kejut semorang. Kalau mama aku yg kejut enam setengah pon belum tentu aku bangun. For the first time duduk hotel mandi seawal enam pagi. Puihhh. Hahaha. Abah bawak gi langkawi. Again, first time in my life. Pergi Langkawi balik hari. Rare tak rare la kan. Feri jam 9.30 pagi. Sampai sana around kul 11. Cari coklat semata. Bagasi satu buat isi coklat. Beli mangkuk mama. Makan tengah hari. Balik jeti balik. Pukul 4 naik feri balik kuala kedah. Tiga ke empat je kat langkawi tu. Hahaha. Pastu malam nya dinner hambar bak ang sebab tak kenal sesape.

Lanje gambar je.

Ahad, 7 Disember

Pekan Rabu a.k.a Ukir Mall - Padang besar.

Pekan Rabu cari rojak mak bee. Padang besar cari jersi je.


Lepastu balik sabak bernam.

Family aku family yang sanggup untuk certain benda semata. Sanggup jalan jauh jauh semata.





No comments: